O festivalu

Organizator:

Občina Škofja Loka
Mestni trg 15, 4220 Škofja Loka

Koordinator:

Zavod 973
Mestni trg 15, 4220 Škofja Loka

Programski koordinator:

Pia Pivk
pia.pivk@zavod973.si
051 230 105

 

FESTIVAL PISANA LOKA 2024

Pisana Loka bo pobarvala trge in ulice

To poletje bo – kot smo že vajeni – trge in ulice starega mestnega jedra Škofje Loke popestril festival Pisana Loka, ki bo potekal od 23. avgusta do 1. septembra. Obeta se pester kulturni program, namenjen vsem generacijam. Zvrstilo se bo 25 dogodkov.

Festival se bo odprl z dogodkom Samospevčkamo. To je krajši glasbeni dogodek – mini koncert, namenjen otrokom in družinam. Njegov namen je približati glasbo in njene prvine najmlajšim poslušalce in jih opogumiti k izražanju skozi zvok/glasbo. Projekt je popolna novost na festivalu, sveže in vredno udeležbe.

V Škofji Loki v času festivala ne bo manjkalo tudi drugega zanimivega dogajanja. Kot vsako leto, bomo tudi tokrat izvedli delavnice, med drugim se bomo lahko preizkusili v izdelovanju unikatnih zapestnic, unikatnih vrečk iz blaga, obeskov za ključe ter šivanju peresnic, predpasnikov in torb za na plažo. Ustvarjalne in glasbene delavnice se bodo odvijale na Cankarjevem trgu, kjer bosta tekom festivala tudi 2 plesna večera. Uživati bo mogoče tudi v različnih predstavah – mlajše občinstvo se bo lahko razvedrilo s predstavo Maček Muri in Muca Maca ter Pika Nogavička, malo starejši pa bodo lahko prisluhnili glasbeno pripovedovalskem dogodku Vroča župa. Za mlade po srcu bo tekom festivala poskrbljeno s standup večerom, ki bo poskrbel za obilico dobro volje. Občinstvo vseh generacij se bo lahko zabavalo ob igranju družabnih iger.

Letošnji festival prinaša 8 koncertnih dogodkov za vse okuse. Koncertni spored se bo pričel s koncertom Nietov, kateri so lani praznovali 40 let. Teden kasneje se bo na Loškem gradu odvil dogodek Diskölöka, kjer bodo na svoj račun prišli ljubitelji elektronske glasbe. Na terasi mladinskega oddelka Knjižnice Ivana Tavčarja bomo lahko prisluhnili Janezu Dovču z njegovim super projektom Sounds of Slovenija. Za ljubitelje klasične glasbe bo poskrbel škofjeloški orkester Amadeo. Koncert, ki bo pravzaprav nepozabno doživetje in se ga mnogi že neizmerno veselimo.

Iz Cankarjevega trga bo moč slišati glasove zasedbe Štedientje, v prenovljenih prostorih lokala Pr’ Homan pa bomo ob dobri pijači lahko prisluhnili koncertu »Dolgo nisva pila«.

Spodnji trg bo oživel 1. septembra, ko bo na Trgu mesta Freising skupna miza Kreativnic, dogodek bo popestrila zasedba Zajtrk.

Na vrt Sokolskega doma Škofja Loka bomo lahko uživali v koncertu glasbene zasedbe Noreia, s katerim bomo sklenili letošnjo sezono Bralnice.

Pisani dogodki letošnjega festivala Pisana Loka torej vabijo v Škofjo Loko, kjer bo prav vsak našel dogodek po svojem okusu. Ne pozabite si zabeležiti dogodkov v svoj koledar!

Več o dogodkih na festivalu pa na naših družbenih omrežjih Facebook: Pisana Loka in Instagram: pisanaloka.

Soorganizatorji:

Društvo škofjeloški orkester Amadeo, Grajska kavarna Škofja Loka, KUD Alternator, Kulturno društvo Grable, Kulturno in umetniško svetovanje Anja Fabiani s. p., Loški pub, Oštarija u Lok, Plesni klub Art, Pr’ Homan, Sodobni tekstilni center Kreativnice, RAS d. o. o., Zašij.si, Katja Pečar s. p., Zavod Diskoloka

Medijski podporniki:

Loške novice, Radio Sora, Gorenjski glas

Vsa prizorišča

Prijavi se na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnih dogodkih na festivalu.

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.